PUUR Exloo

Wat antwoord je als je een vakantievilla mag testen op het Familieresort Puur Exloo? Ja, uiteraard! 

Samen met mijn vriend mocht ik een lang weekend een 10-persoons vakantievilla op het familieresort PUUR Exloo testen. De villa’s liggen in het bosrijke gebied de Hondsrug, nabij Exloo. Het gebied staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van Unesco vermeld als Unesco-Global Geopark. De Hondsrug is een zandrug in Drenthe en Groningen, ooit ontstaan tijdens de ijstijd. 

Bij aankomst valt direct de ruimte in de woning op. De combinatie van licht, met hout en de landelijke sfeer zorgen voor een warm welkom en creëert een fijn thuisgevoel. Op tafel staat een heerlijk wijntje voor ons klaar. Na een inspectie van alle slaapkamers, kiezen wij voor een knusse kamer onder het puntdak met ruime badkamer.  

Nadat we ons hebben opgefrist, gaan we een hapje eten bij het nabijgelegen restaurant van Hotel-Restaurant De Hunzebergen. Zeker als je laat aankomt is dit heerlijk dichtbij. De avond sluiten we ontspannen af in de Finse sauna van onze villa.  

In de ochtend worden we gewekt door de vogeltjes. Terwijl het ontbijt wordt verzorgd door mijn vriend, verdiep ik mij ondertussen in de Sonos geluidsinstallatie, welke gemakkelijk met een app vanaf de telefoon te bedienen is.  

‘s Middags gaan we de omgeving verkennen op Eko-Choppers, samen met vrienden. De Choppers – te huur bij Eko-Tours en af te halen bij het hotel – zijn 100% elektrisch en fluisterstil. Na een proefrondje op de parkeerplaats zijn we bekend met de bediening en vertrekken we in de richting via het dorpje Valthe naar Odoorn. Hier maken we een stop bij Bakker Joost. Een warme bakker met hart voor lokale producten. In de winkel is in de naastgelegen ruimte een lunchlokaal ingericht, waar niet alleen heerlijk gebak met koffie of thee, maar onder andere ook nachos met een biertje genuttigd kan worden. Daarna vetrekken we met de Eko-Chopper langs velden met mais en graan, bos met geurende bomen, richting de heide. Hier tref ik tot mijn grote blijdschap vrij rondlopende paarden aan, welke ook nog eens te aaien zijn.  

Langs de route staan beelden in het landschap, maar de grootste attractie voor mij was Hunebed D31. Deze 7 meter lange en 3,3 meter brede Hunebed ligt op een heuvel in het bos. Ondanks dat hij niet meer intact is, proef je wel de magische sfeer door de wat verscholen ligging tussen de bomen. 

Toeren maakt hongerig en in de avond gaan we heerlijk dineren bij De Gaffel in Valthe. Het restaurant bevindt zich in een verbouwde voormalige boerderij met groot tuinterras. Hier worden in de naastgelegen groentetuin seizoengroenten verbouwd, welke in de gerechten worden verwerkt. Op advies van de bediening kiezen wij voor een vier gangen verrassingsmenu, inclusief bijpassende wijn. Het is een groot smaak avontuur, elk gerechtje is een culinaire belevenis, een explosie van creativiteit. Mijn highlight is het dessert van kersen met dropvulling. Meer verklap ik niet.  

De zondag besteden we aan een wandeling over het park. De bomen op het park zorgen voor een rustgevende sfeer. We bewonderen de Villa’s en hopen stiekem gauw terug te komen voor een langer verblijf.  

Dank jullie wel voor dit geweldige verblijf! 

One thought to “PUUR Exloo”

  • Danielle

    Dat klinkt heerlijk! Volgende keer wil ik mee hoor!

    Reply

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *